Jumat, 28 April 2017

CONDITIONAL SENTENCE (IF CLAUSE)

Name   : Intan Ardialistian Dita Dewi

Class    : 4EA10

Npm    : 14213424

“Bahasa Inggris Bisnis 2

1.      Kalau sekarang hujan, maka motor saya basah.
Answer : If the day rains, my motorcycle will get wet.
(Type 1)

2.      Seandainya nanti saya lulus, saya akan mendapat hadiah.
Answer : If I graduated, I would get a present.
(Type 2)

3.      Kalau saja tadi pagi saya saya sakit perut, maka saya tidak akan kuliah.
Answer : If I had got stomachache this morning, I would not have gone lecture.
(Type 3)

4.      Seandainya saya burung, saya akan terbang ke langit.
Answer : If I were a bird, I would fly to the sky.
(Type 2)

5.       Jika kita makan apel satu setiap hari, maka tubuh kita sehat.
Answer : If we eat an apple everyday, our body is healthy.
(Type 0)

6.      Seandainya nanti saya pulang cepat, saya akan mampir ke rumahmu.
Answer : If I go home earlier, I will visit your house.
(Type 1)

7.      Jika saja dulu saya belajar dengan rajin, maka enam bulan lagi saya di wisuda.
Answer : If I had studied diligently, I would have had graduation day six month ahead.
(Type 3)

8.      Seandainya saya daun, kamu batangnya.
Answer : If I were a leaf, you would be trunk.
(Type 2)

9.      Kalau saja nanti saya menjadi bos, saya akan menikahi kamu.
Answer : If I am a boss, I will marry you.
(Type 1)

10.  Kalau saja tadi pagi hujan besar, Jalan Margonda akan macet.
Answer : If the day had had heavy rain, Margonda Street would have had traffic jam.
(Type 3)