Name : Intan Ardialistian Dita
Dewi
Class : 4EA10
Npm : 14213424
“Bahasa Inggris Bisnis 2”
Class : 4EA10
Npm : 14213424
“Bahasa Inggris Bisnis 2”
1.
Kalau
sekarang hujan, maka motor saya basah.
Answer : If the day
rains, my motorcycle will get wet.
(Type 1)
2. Seandainya nanti saya lulus, saya
akan mendapat hadiah.
Answer
: If I graduated, I would get a present.
(Type 2)
3. Kalau saja tadi pagi saya saya
sakit perut, maka saya tidak akan kuliah.
Answer : If I had
got stomachache this morning, I would not have gone lecture.
(Type 3)
4. Seandainya saya burung, saya akan
terbang ke langit.
Answer : If I were
a bird, I would fly to the sky.
(Type 2)
5. Jika kita makan apel satu setiap hari, maka
tubuh kita sehat.
Answer : If we eat
an apple everyday, our body is healthy.
(Type 0)
6. Seandainya nanti saya pulang
cepat, saya akan mampir ke rumahmu.
Answer : If I go
home earlier, I will visit your house.
(Type 1)
7. Jika saja dulu saya belajar
dengan rajin, maka enam bulan lagi saya di wisuda.
Answer : If I had
studied diligently, I would have had graduation day six month ahead.
(Type 3)
8. Seandainya saya daun, kamu
batangnya.
Answer : If I were
a leaf, you would be trunk.
(Type 2)
9. Kalau saja nanti saya menjadi
bos, saya akan menikahi kamu.
Answer : If I am a
boss, I will marry you.
(Type 1)
10. Kalau saja tadi pagi hujan besar,
Jalan Margonda akan macet.
Answer : If the day
had had heavy rain, Margonda Street would have had traffic jam.
(Type 3)
Tidak ada komentar:
Posting Komentar